Telefonisch boeken:
Nationale Theaterkassa
Telefonisch 7 dagen per week bereikbaar
ma t/m zo van 13.00-18.00 uur

0900-9203 (45cpm)

Telefonisch boeken:

0900-9203 (45cpm)

Volg ons op social media
en mis niets:

Vliegveld Twenthe, een unieke en bijzondere locatie

In 1910 maakt luchtvaartpionier Jan Olieslagers op deze plek een demonstratievlucht. In 1931 wordt het als commercieel vliegveld geopend, met de landing van Graf Zeppelin als openingsattractie. Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog geeft de overheid opdracht om het vliegveld onklaar te maken door de grasmat om te ploegen en diepe sleuven te graven. Op het moment dat de Duitsers Nederland binnenvallen, worden de gebouwen door defensie opgeblazen. In mei 1940 bezet de Duitse Luftwaffe het vliegveld en bouwt het in rap tempo uit. 93 boerengezinnen moeten binnen een maand hun land verlaten. Op 1 april 1945, vlak voor het einde van de oorlog, komt het in Britse handen. De Britten geven het later terug aan Nederland. Het wordt dan gebruikt om Nederlandse vliegers te scholen. Van 1986 tot aan 2005 maken F-16 straaljagers gebruik van de vliegbasis. In 2013 bepaalt de rechtbank dat het vliegveld zijn militaire status kwijtraakt. In 2014 koopt de familie van Eck uit Maarssen de 52 hectaren. De voormalige taxibaan en alle bijbehorende gebouwen worden omgebouwd tot evenementenlocatie.

Vanaf 26 april is een gedeelte van het vliegveld omgebouwd en maken gevechtsvliegtuigen even plaats voor theater. De bijzondere locatie, geschiedenis en de ruimte van het vliegveld dragen bij aan het theaterspektakel De Vergeten Twente Lente. Het publiek reist in drie aktes door de tijd en verplaatst zich hierbij letterlijk tussen verschillende hangars. Hiermee wordt dagelijks voor ruim 1100 mensen een unieke theatrale wereld gecreëerd.

Van 1986 tot aan 2005 maken F-16 straaljagers gebruik van de vliegbasis. In 2013 bepaalt de rechtbank dat het vliegveld zijn militaire status kwijtraakt. In 2014 koopt de familie van Eck uit Maarssen de 52 hectaren. De voormalige taxibaan en alle bijbehorende gebouwen worden omgebouwd tot evenementenlocatie. Vanaf 26 april is een gedeelte van het vliegveld omgebouwd en maken gevechtsvliegtuigen even plaats voor theater. De bijzondere locatie, geschiedenis en de ruimte van het vliegveld dragen bij aan het theaterspektakel De Vergeten Twente Lente. Het publiek reist in drie aktes door de tijd en verplaatst zich hierbij letterlijk tussen verschillende hangars. Hiermee wordt dagelijks voor ruim 1100 mensen een unieke theatrale wereld gecreëerd.

Adres

Vliegveld Twenthe
Vliegveldweg 345
7524 PT Enschede

Routebeschrijving

Parkeren
U kunt direct naast Hangaar 11 (de locatie waar De Vergeten Twentse Lente zich afspeelt) op Vliegveld Twenthe parkeren, volg bij aankomst de bewegwijzering.

Een parkeerkaart kost €7,- en u kunt deze ter plekke bij de parkeerwachters aanschaffen. Betalen kan enkel met Pin.

Fietsenstalling
Direct naast de ingang van Hangaar 11 is een fietsenstalling beschikbaar, volg bij aankomst de bewegwijzering. U kunt hier kosteloos uw fiets stallen.

Routebeschrijving openbaar vervoerIn de buurt van Vliegveld Twenthe is geen bus- of treinstation. Het dichtstbijzijnde busstation is in Lonneker. Vanaf Enschede CS is het 22 minuten fietsen naar Vliegveld Twenthe en vanaf Hengelo CS is het 32 minuten fietsen. Voor actuele informatie: 9292.nl

Kiss & Ride / Taxi
Als je je laat brengen, kun je je nabij de ingang van de foyer laten afzetten.

Heeft u nog vragen?